Vlada KS imenovala za v.d direktora Sarajevogasa Edisa Bakovića

by fer_urednik

Vlada Kantona Sarajevo imenovala je novu Upravu KJKP Sarajevogas d.o.o, a za vršioca dužnosti direktora imenovan je mašinski inženjer Edis Baković.

Prihvatio sam veliku odgovornost kada sam preuzeo ovu funkciju, posebno u vremenu koje je specifično po sve nas – građane Bosne i Hercegovine. Nije vrijeme za duge razgovore, vrijeme je za konkretna djela. Primarno, moramo kontolisati cijenu energenata poput gasa koji građanima omogućava efikasno i čisto grijanje te osigurava brži razvoj privrede u vremenu kada cijene životnih namirnica vrtoglavo rasatu i kada svi najavljuju poskupljenja. Drugi bitan zadatak je pomoć privredi kojoj je gas primarni energent, a sada je vrijeme da svi moramo pomoći privredi i privrednicima. Mislim da nema potrebe govoriti kako cijena gasa mora biti strogo kontolisana. Ona direktno utiče na kvalitetu života građana koji će koristeći gas prestati koristiti loše materijale za grijanje koji direktno zagađuju zrak, a samim tim i čitavo područje kantona”, izjavio je Baković.

Baković je imenovan na funkciju s novim Nadzornim odborom, a njegov izbor je već potvrđen. Baković je inače bivši direktor javnog preduzeća ZOI’84.

Za predsjednika Nadzornog odbora KJKP Sarajevogas d.o.o. imenovan je Afan Kalamujić magistar ekonomskih nauka i dugogodišnji uspješni privrednik.

U Nadzornom odboru su još doc. dr Ibrahim Obhođaš i Hrvoje Gavrančić diplomirani pravnik.

Baković se osvrnuo i na analizu situacije unutar KJKP Sarajevogas d.o.o. u kojoj, kako je istakao, treba detaljno analizirati zatečeno stanje, situaciju na terenu, te stanje instalacija i započetih projekata koji zahtijevaju hitne intervencije kako bi se što efikasnije i kvalitetnije omogućilo snabdijevanje gasom domaćinstava i privrednih subjekata.

Izvor: Sarajevogas.ba

Povezani članci